Project omschrijving

Opdracht styling

Ontwerp:

  • styling advies
  • moodbord

Woonruimte in een van de hoge lokalen in de “De Grote Pyr “een monumentaal voormalig schoolgebouw in het Haagse Zeeheldenkwartier.

Waarom heb ik gekozen voor “Kleur, Design, Retro look”.

De term retrostijl is nogal vaag als het gaat om interieur. Voor sommige betekend retro alles wat halverwege de 20e eeuw is ontworpen. Voor andere is het de stijl tussen de jaren dertig en zeventig. Bij binnenkomst in “De Grote Pyr”zie je gelijk wat een bijzonder pand het is met prachtige oude details zoals o.a. de wand en vloertegels. Geïnspireerd op die oude tegels en de voorkeur voor meubels en kunstvoorwerpen past de retro look hier uitstekend bij. Het wonen en werken in zo’n bijzonder pand maakt dan ook dat de ruimte anders ingevuld kan worden.

Vroeger had een huis een duidelijke indeling en had alles zijn vaste plek. Koken deed je in de keuken, eten in de eetkamer en studeren in de studeerkamer. Honderd jaar geleden was dat een zinvol concept maar tegenwoordig is het achterhaald en sluit het idee van aparte kamers niet meer aan bij een moderne leefstijl. Met een open interieur krijg je de flexibiliteit om verschillende dingen binnen één ruimte te doen. Bovendien maakt een open interieur maximaal gebruik van ruimte en licht.